Ombouw Smiths teller van BSA naar Norton

Ombouw Smiths teller van BSA naar Norton
Ontwerpen, aanmaken en zeefdrukken van cijferplaten "speciaal project"

Wat te doen als je geen tellers hebt voor je restauratie: oplossing zelf maken! Hier startte de uitdaging. Een oude BSA teller diende als uitgangspunt voor de ombouw. Vooraf: oude Smithsen hebben de eigenschap, mits de zelfde overbrengingsverhouding, gelijk.te zijn. Alleen het ontwerp cijferplaat en of wijzer verschilt; dus aan de slag: moederklok gedemonteerd, cijferplaten hoogwaardig ingescand. Vervolgens is de tekenaar zeer geduldig en met doorzettingsvermogen aan de slag gegaan middels een professioneel tekenprogramma. Het ontwerp is layer by layer tot in de kleinste details, cijfers en letter voor letter, nagetekend.
Vervolgens is het ontwerp bij de zeefdrukker omgezet in een zeef en zijn de inmiddels zwart mat gespoten vervaardigde halffabricaten bedrukt. Restauratie middels montage van de nieuwe delen was geen probleem en-passant is de wijzer zwart/wit gespoten. Het gat van de dagteller gedicht (deze is verwijderd) en het huis verder afgewerkt.
Calibratie en de montage van de randen en glazen afgedicht met eveneens eigen vervaardigde siliconen rubbers completeerde het geheel.
Een niet van origineel te onderscheiden teller set is het resultaat.

Categorieën: Uurwerken, Smiths, Motoren, Norton