Tellerwerk even voorstellen

De persoon achter Tellerwerk is George Bouret is van bouwjaar 1948 en heeft ruim 10 jaar ervaring in het restaureren van tellers. Tellerwerk is een hobbymatige activiteit welke ondersteuning biedt bij de restauratie van motoren. Het is nadrukkelijk niet bedoeld als handel, maar meer een zelf voorziende hobby. De start van de uitdaging lag in het feit dat er nagenoeg geen complete restauratiemogelijkheden waren voor de instrumenten. Door de tijd heen is er zo veel expertise opgebouwd dat nagenoeg alle delen van gangbare klokken in eigen beheer zijn vervaardigd. Zo zijn er ronde en bolle glazen, rvs sluitranden, chroomranden voor diverse merken en cijferbladen, mallen en hulpstukken voor de vervaardiging aangemaakt. De testopstelling voor het nauwkeurig testen van de instrumenten maken de restauraties nog completer.

Tellerwerk De werkplaats

Tellerwerk beschikt over een goed ingerichte werkplaats welke voorzien is van een instrumentmakers draai- en (iets te grote) freesbank. Daarnaast is een grote 20 tons pers noodzakelijk voor ondermeer het persen van randen.  Mallen zijn voor diverse merken randen aangemaakt. Dit alles voorziet in de mogelijkheden om delen in eigen beheer aan te maken. 

Lees hier meer over de werkplaats.

Tellerwerk Voorraad voor de restauraties

Tellerwerk beschikt over een voorraad delen om diverse restauraties te kunnen uitvoeren, chroomranden voor diverse merken tellers, zoals Smiths , Veigel, VDO, Veglia en Nippon Seiki zijn voorradig. Daarnaast zijn cijferbladen voor Nippon Denso en Smiths- Laverda aangemaakt. Glazen kunnen ter plaatse nauwkeurig op maat gesneden worden, Smiths glazen zijn op voorraad en bolle glazen voor Nippon Denso is evenmin een probleem.